Sneldroogovens

Icadry levert snel-droogovens voor onder andere laboratoria, productieprocessen en onderzoek.

Hoe werkt het

Icadry biedt innovatieve droogkasten, waarmee we voorop lopen in de ontwikkeling van droogovens in Nederland en wereldwijd. De sneldroogovens die wij bieden, worden ook wel ‘woestijnkasten’ genoemd. Door de lucht in de kast te ontvochtigen, wordt namelijk een zeer droog woestijnklimaat gecreëerd. Wij bieden twee productlijnen op het gebied van sneldroogovens:

Productlijn Chinook
Productlijn Föhn

Maatwerk

Vaak zijn droogprocessen, ruimtes, afmetingen en capaciteiten klantspecifiek. Dat betekent dat wij vrijwel altijd maatwerk leveren en de hierboven benoemde technieken daarin op maat toepassen. Samen met u bekijken wij graag hoe we uw droogproces in uw situatie en met uw specificaties, randvoorwaarden, wensen en eisen kunnen optimaliseren.

Waar kunnen onze snel-droogovens (onder andere) een meerwaarde bieden?

  • Laboratoria
  • Productieprocessen waarin droogprocessen nodig zijn
  • Onderzoeksinstituten en universiteiten
  • Research & development centers

Meer weten over onze producten en de toepassingen ervan? Neem contact met ons op!

Productlijn Chinook

Droogovens voor droogprocessen met temperaturen van 30 tot 70 graden Celsius

Hebt u te maken met vluchtige stoffen? Materialen waarbij u niet wilt dat er eiwitdegradatie of een verandering van de calorische waarde optreedt onder invloed van verhitting? Dan is onze productlijn Chinook uitermate geschikt voor uw droogproces. Onze Chinook-droogovens zetten wij in voor droogprocessen met temperaturen van 30 tot 70 graden Celsius. De techniek in de droogoven is volledig afgestemd op het drogen onder lage temperaturen. In situaties waarin u genoodzaakt bent onder lage temperaturen te drogen, is met onze Chinook-lijn veel winst te behalen. Samen met u bekijken wij onder welke condities uw droogproces plaats dient te vinden. Vervolgens zorgen we ervoor dat we onze oven optimaal afstemmen op dit proces.

Maatvoering en specificaties
De droogovens in de Chinook-lijn zijn verkrijgbaar met een inhoud van 400 tot 4000 liter. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit en het optimaal functioneren van onze droog-ovens voor u garanderen. Het benodigde voltage en amperage van de oven zijn afhankelijk van het volume van de droogkast. Wij adviseren u hierin graag!

Productlijn Föhn

Droogovens voor droogprocessen met temperaturen van 70 tot 110 graden Celsius

De droogovens in onze productlijn Föhn zijn technisch volledig afgestemd op het drogen onder hoge temperaturen. De tijdwinst die u kunt behalen met deze droogovens wordt niet zozeer veroorzaakt door het continuproces als wel door het direct afvoeren van het vocht. Hierdoor ontstaat er geen vochtophoping in de kast, wordt de luchtvochtigheid in de kast zo laag mogelijk gehouden en versnelt het droogproces. De Föhn-productlijn van snel-droogovens is hiermee uitermate geschikt voor onder andere droge stof-bepalingen en het bepalen van vochtgehaltes in materialen. Omdat we in deze kast werken met hoge temperaturen, is de kast uiteraard voorzien van een zeer goede isolatie.

Maatvoering en specificaties
De droogovens in de Föhn-lijn zijn verkrijgbaar met een inhoud van 400 tot 4000 liter. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit en het optimaal functioneren van onze droog-ovens voor u garanderen. Het benodigde voltage en amperage van de oven zijn afhankelijk van het volume van de droogkast. Wij adviseren u hierin graag!