Hoe werkt het?

Door middel van condensatie, het opvangen en het direct afvoeren van het overtollige vocht wordt een zeer droog woestijnklimaat gecreëerd.

Over ons

Hoe werkt het?

Icadry biedt innovatieve droogkasten, waarmee we voorop lopen in de ontwikkeling van droogovens in Nederland en wereldwijd. De droogkasten die wij bieden, worden ook wel ‘woestijnkasten’ genoemd. Door de lucht in de kast te ontvochtigen, wordt namelijk een zeer droog woestijnklimaat gecreëerd. Dit doen we door de lucht te laten condenseren, het vocht op te vangen en direct af te voeren. De lucht wordt gecondenseerd door deze langs een koude-element in de oven te leiden.

Condensatie & luchtstromingen

Naast condensatie spelen ook luchtstromingen in de droogovens van Icadry een grote rol. De droge, warme lucht wordt optimaal over de producten in de kast geleid om het vocht uit de producten weg te voeren. Vervolgens wordt deze vochtige lucht langs het condensatie-element geleid, waar het vocht onttrokken wordt aan de lucht. Vervolgens herhaalt het gehele proces zich. Dit is uiteraard een voortdurend doorlopend proces.

In sommige gevallen wordt ook contactverwarming toegepast, om het proces nog meer te versnellen. De platen (of andere elementen) waar de producten op liggen, worden in dat geval direct verwarmd tot de gewenste en/of toegestane temperatuur. Een pan die op het vuur staat, is een voorbeeld van een soortgelijk proces.

Maatwerk

Vaak zijn droogprocessen, ruimtes, afmetingen en capaciteiten klantspecifiek. Dat betekent dat wij vrijwel altijd maatwerk leveren en de hierboven benoemde technieken daarin op maat toepassen. Samen met u bekijken wij graag hoe we uw droogproces in uw situatie en met uw specificaties, randvoorwaarden, wensen en eisen kunnen optimaliseren.

Meer weten over de werking van onze snel-droogovens? Neem contact met ons op!